Tips for Bedre Ørretfiske

1. Velg riktig krok
Krokvalg avhenger av snøretykkelse, størrelsen på fisken du prøver å fange og hvilket agn du bruker. Generellt sett kan du si at du bør bruke den minste krokstørrelsen du kan i forhold til den fisken du går etter.

2. Bruk riktig klær
Ørreten er ekstremt sky og valg av klær som gjør at du glir inn i omgivelsene kan ha stor innvirkning. Unngå klær med skarpe farger som gir deg en klar siluett mot bakgrunnen.

3. Lukt riktig
Gni hendene dine godt med jord og mose før du agner kroken. Dette er spesiellt viktig hvis du røyker. Ørreten har en utrolig bra smaks- og luktesans og vil sky unna agnet hvis den føler noe mistenkelig.

4. La det se naturlig ut
Ørreten foretrekker agn som ser naturlig ut. Når du fester en mark på kroken, tenk på hvordan en mark ser ut når den har falt naturlig ut i vannet. Ofte kan to kroker i tandem fungere bra.

5. “Match the Hatch”
Velg flue, sluk, eller agn i forhold til hva fisken går etter naturlig der du fisker. Se etter hva som flyter i vannskorpa og prøv å etterlign dette. Ikke vær redd for å skifte agn ofte inntil du finner det fisken er ute etter.

6. Sjekk værmeldingen
Ørreten er lite glad i sol og er som oftest mer aktiv når det er overskyet. Det beste fisket får du gjerne ved soloppgang og solnedgang.

Leave a Reply

Domenet er til salgs