Sportsfiske.com

Hvordan Få Fisken til å Bite på Varme Sommerdager

Det er sletts ikke alltid like lett å få fisken til å bite når gradestokken går i taket

Når man bor i Norge er det jo som å banne i kirka dersom man klager når det blir varmt i været. Men faktum er at det slettes ikke er lett å få fisken til å bite på varme sommerdager.

Her er 7 gode råd om hvordan du kan få fisken til å bite selv på varme sommerdager.

  1. I de varme periodene på sommeren kan du ofte finne fisken på dypt og kaldt vann.
  2. Det er ofte lettes å lure fisken på natta, når overflatevannet er kjølt ned av kveldslufta. Da kommer fisken sigende inn på grunt vann på leting etter mat.
  3. Ekkolodd kan være en god investering dersom du har tilgang til båt. Da kan du finne fisken på dypere partier i vannet hvor vanntemperaturen er lavere og fisken mer bitevillig.
  4. En dyprigg er ofte et bra hjelpemiddel. Da kan du lokalisere fisken på ekkoloddet og så presentere agnet rett foran nesa på den i riktig dybde.
  5. Perioder med langvarig finvær gjør fisken treg. Følg med på været og gjør deg klar ved væromslag, spesielt etter regn og tordenvær.
  6. Å dra høyt til fjells er et alternativ når det er varmt i lavlandet. Der oppe kan du finne kjøligere vann hvor fisken trives bedre, spesielt hvis det finnes tilløpsbekker med smeltevann fra isbreer.
  7. Det kan lønne seg å se etter små sidebekker eller elver når temperaturen er høy i vannet eller elva du fisker i. Det er ikke uvanlig at vanntemperaturen kan være litt lavere der disse renner ut, og spesielt dersom bekken kommer fra en myr. Fisken vil gjerne samles i store mengder i slike små “oaser” dersom vannet/elva stort sett er grunn over det hele.
Exit mobile version