Sportsfiske.com

Ørretfiske – Tips og Triks

Ørretfiske

Du finner ørreten i vann og elver over hele Norge og ørretfiske kan være utrolig spennende!
Og det skader jo heller ikke at den også smaker aldeles fortreffelig.

Nedenfor finner du noen gode tips til hvordan du blir en bedre ørretfisker. Kom gjerne med dine egne råd og erfaringer om ørretfiske i kommentarfeltet.

Bli kjent med elven/vannet

Jo mer du vet om omgivelsene dine, jo større sjanser har du til å få fisk. Dersom du forstår hvordan elven eller vannet er formet av vannmassene så vil du finne hvor fisken står. Kulper skapt av strømmen holder ofte stor ørret, men mindre ørret kan også oppholde seg her. Den store ørreten finner du gjerne i disse bassengene under soloppgang og solnedgang.

I vann og innsjøer finner du ofte gode fiskeplasser rundt odder og langs kantene av grunner, marbakker og områder med siv.

Naturlig agn for ørretfiske

Det vanligste og ofte mest effektive agnet for ørretfiske er vanlig meitemark. Den kan du grave selv, eller finne til salgs i mange sportsbutikker. Velg mark som ikke er altfor store og benytt gjerne flere på en krok. Jo mer marken beveger seg på kroken, jo mer fristende er den for ørreten så unngå å la kroken gå gjennom hele marken.

Maggot (fluelarver) kan også være er godt agn, men kan være vanskelig å få tak i på sommeren. Spesielt storørreten spiser mye småfisk, så prøv gjerne ørkyte som agn, men husk å ta livet av den før du putter den på kroken da det er ulovlig å bruke levende fisk som agn i Norge. Og IKKE bring med deg levende ørkyte fra andre vassdrag da dette er strengt forbudt.

Sluker og spinnere

Å velge riktig sluk for riktig vassdrag er en liten vitenskap i seg selv. Du bør ha et utvalg av forskjellige sluker tilgjengelig og prøve deg fram til hva som fungerer i akkurat ditt vassdrag. Små skjesluker i gull og sølv bør være med i sortimentet, og det samme bør spinnere i forskjellige farger og størrelser. Og ikke bli overrasket om en sluk som fungerte forrige gang du fisket i vannet er totalt verdiløs neste gang du prøver. Hvilken sluk som fungerer avhenger av hva fisken jakter på akkurat der og da, og dette kan påvirkes av tid på året, tid på døgnet og andre faktorer.

Flue

Fluefiske krever trening, men kan være uhyre spennende når du først får taket på der. Imitasjoner av døgnfluer og vårfluer – både i voksen og larvestadier – er ofte veldig effektive. Se deg gjerne rundt i vannkanten og undersøk hvile småkryp som svømmer rundt. Sjangrene er gode for at det er de samme som ørreten jakter på akkurat der og da.

Exit mobile version